SAOPŠTENJE

Dana 15. avgusta 2022. godine u sačekuši ispred zgrade u kojoj stanuje J.M., radnicu Gradskog centra za socijalni rad odeljenje Rakovica, napali su bezbol palicama maskirani napadači i naneli joj teške telesne povrede, ciljno joj, kao mlađoj osobi, unakazivši lice.
ASNS zahteva da nadležni organi hitno pronađu napadače koji su još uvek na slobodi, a radnicima centara za socijalni rad konačno obezbede adekvatnu zaštitu.
ASNS već duže upozorava nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na brojne propuste u obezbeđivanju elementarne sigurnosti na poslu za zaposlene u centrima za socijalni rad počev od neispravnih tastera za urgentne situacije, neadekvatnih sigurnosnih vrata, nedostatak fizičkog obezbeđenja i drugo što dovodi do brojnih incidenata u kojima su zaposleni bespomoćni pred nasilnicima.
Poslednji slučaj osvetničkog nasilja koji se samo pukom srećom nije tragično završio je zadnja opomena nadležnima da konačno institucionalno i fizički zaštite zaposlene u centrima za socijalni rad i omoguće im da nesmetano rade svoj posao.

U Beogradu, 17. avgusta 2022. godine

Informativna služba ASNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × 2 =