UTVRĐENA REPREZENTATIVNOST ASNS – PU “MILICA NOŽICA” VALJEVO. POTPISAN I KOLEKTIVNI UGOVOR

Sindikat ASNS – PU “Milica Nožica” iz Valjeva je za četiri meseca od osnivanja postigao  reprezentativnost i potpisao kolektivni ugovor sa Gradskom upravom grada Valjeva kao osnivačem.

Predsednica  ASNS – PU “Milica Nožica” Dušica Jovanović je istakla da su zaposleni prepoznali zalaganje ASNS za bolje uslove rada i unapređenje ekonomskog i radno pravnog položaja zaposlenih.

“Primer toga je činjenica da se do osnivanja ASNS sindikata u Predškolskoj ustanovi tri godine čekalo na potpisivanje kolektivnog ugovora. Osnivač je prihvatio većinu naših zahteva, a jedna od novina koja je uvršćena je i jubilarna nagrada za 40 godina rada”, istakla je Jovanović i dodala da je ostvarena dobra saradnja sa rukovodstvom PU “Milica Nožica”i sa Gradskom upravom grada Valjeva.

Izrazila je očekivanja da će se ta saradnja nastaviti i u narednom peridu i da će se kroz kvalitetan i konstruktivan socijalni dijalog rešavati problemi koji se odnose na položaj zaposlenih.

Ona je navela da je u toku izgradnja dva nova vrtića gde će biti otvorene 24 grupe za boravak dece, što znači da će posao u Predškolskoj ustanovi dobiti još oko 60 ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five + 20 =