ASNS – SINDIKAT RADNIKA CENTRA ZA SMEŠTAJ I DNEVNI BORAVAK DECE I OMLADINE OMETENE U RAZVOJU U BEOGRADU UTVRĐENA REPREZENTATIVNOST KOD POSLODAVCA. POTPISAN SPORAZUM O PRODUŽENJU KU

 

Rešenje o ispunjenju uslova reprezentativnosti ASNS – Sindikata radnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu doneo je i popisao direktor te ustanove Petar Jordanov.

Slađana Ristivojević, glavna poverenica ASNS, istakla je da će utvrđena reprezentativnost znatno poboljšati socijalni dijalog sa poslodavcem, osnivačem gradom Beograda i resornim ministarstvom za buduća pregovaranja za zaključenje pojedinačnih kolektivnih ugovora sa ciljem poboljšanja uslova rada i životnog standarda zaposlenih.

“Za veoma kratko vreme smo uspeli da dokažemo reprezentativnost što pokazuje da su zaposleni prepoznali istinsku borbu ASNS za rešavanje njihovog radnog i socijalnog položaja”, navela je Ristivojević.

Ubrzo nakon utvrđene reprezentativnosti, Ristivojević je potpisala Sporazum o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora kod poslodavca Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Sporazum su još potpisali direktor ustanove Petar Jordanov i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu grada Beograda Aleksandra Čamagić.

Važenje postojećeg Kolektivnog ugovora je produženo do 18.12.2023. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × two =