POSETA KRAGUJEVCU

Dana 14.11.2023. predsendica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, Ranka Savić i glavni menadžer Asocijacije Dragan Milovanović su posetili Kragujevac.

Cilj posete Kragujevcu bio je pokušaj rešavanja problema našeg poverenika Novice Petrovića, koji je zbog odbijanja davanja podrške listi SNS-a premešten na novo radno mesto u MZ Bukurovac.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata je sa saradnicima i TV ’’Nova S“ obišla M.Z. Bukurovac gde je konstatovano da ne postoje nikakvi uslovi za normalan rad – objekat se urušava, ne postoji mokri čvor, nema grejanja, a toalet je poljski u izuzetno lošem stanju.

U 13h održan je sastanak sa predstavnicima Gradske uprave Kragujevca. Epilog sastanka je da su predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih  sindikata dali Gradonačelniku Kragujevca, gospodinu Dašiću, rok do ponedeljka da pismeno odgovori da li će poverenika sindikata vratiti na njegovo radno mesto ili ne. Od tog odgovora će zavisiti dalji potezi Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

Boravak u ovom delu Šumadije iskorišćen je i da se obiđu sindikati u okviru JKP Šumadija i Doma zdravlja, ali i za osnivačku skupštinu sindikata Opštinske uprave Knić. Iz razgovora sa zaposlenima u okviru ovih preduzeća očito je da sve više radnika prepoznaje zalaganje sindikata na polju poštovanja radno-pravnih odnosa.